Makron najavio nastavak pregovora o Ukrajini

Izvor: VOA, 26.Jun.2017, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron najavio nastavak pregovora o Ukrajini

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je na zajedničkoj konferenciji sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom da će dalji mirovni razgovori o ukrajinskoj krizi bili održani naredne nedelje.  Makron je ocenio da će razgovori biti najproduktivniji i najavio da će do kraja naredne nedelje biti zakazani u telefonskom razgovoru lidera Francuske, Nemačke, Ukrajine i Rusije u okviru napora da se okonča sukob ukrajinske vlade i proruskih separatista.  Lideri Evropske unije su prošle nedelje odlučili da produže sankcije Rusiji na šest meseci zbog ukrajinske krize i nepoštovanja srpaozuma iz Minska čiji cilj je okončanje konflikta u Ukrajini, nakon aneksije Krima pre tri godine.   
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

EU sutra odlučuje o produženju sankcija Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2017, 09:41

Zvanična odluka EU o produžavanju ekonomskih sankcija Rusiji na šest meseci očekuje se u sredu, rekao je izvor u EU.. . Lideri zemalja-članica EU su na samitu prošlog četvrtka doneli političku odluku da produže na pola godine sankcije koje ističu krajem jula.. . „Očekuje se da će...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.