MH17: Istražitelji sputani borbama

Izvor: B92, 27.Jul.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MH17: Istražitelji sputani borbama

Donjeck -- Međunarodni istražitelji odustali su od plana da danas posete mesto pada malezijskog aviona zbog borbi između proruskih i ukrajinskih snaga na tom području.

Zamenik šefa posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini Aleksandar Hag je za novinare izjavio: "Čuli smo da se na tom području odvijaju borbe. Situacija na terenu ne izgleda bezbedno, pa smo zato odlučili da istražitelje pošaljemo sutra", preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

"Borbe na tom području će verovatno uticati na stanje u kojem se nalazi mesto nesreće", rekao je Hag, okružen holanskim i australijskim stručnjacima koji je trebalo danas da otputuju na mesto pada aviona.

Avion "Malezija erlajnsa" sa 298 putnika i članova posade se srušio 17. jula na istoku Ukrajine, pri čemu Zapad veruje da su ga raketom zemlja-vazduh oborili pripadnici proruskih snaga.

Oko dve trećine putnika na letu MH17 bili su državljani Holandije.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska vojska granatira Donjeck

Izvor: RTS, 27.Jul.2014

Južni delovi Donjecka na udaru ukrajinske vojske, javlja RIA Novosti. Uzbuna za vazdušnu opasnost se čula i u Lugansku. Međunarodni eksperti saopštili da zbog borbi ipak neće danas doći na mesto pada malezijskog aviona...14.45 - Između 20 i 30 ljudi poginulo je u raketnom i minobacačkom napadu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.