Lideri G7 upozorili Rusiju da joj prete nove sankcije

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri G7 upozorili Rusiju da joj prete nove sankcije

Lideri G7 objavili su danas zajedničko saopštenje kojim su upozorili Rusiju da će biti suočena sa dodatnim ekonomskim sankcijama ako ne promeni politiku prema Ukrajini.

Lideri G7 su izrazili zabrinutost zbog akcija Rusije koje podrivaju "ukrajinski suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost", prenosi Rojters.

"Rusija još ima priliku da izabere put deeskalacije", navodi se u saopštenju G7 i dodaje da ako to,ipak, ne učini cena njenih akcija biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dalje povećana.

Zvaničnici G7 su takođe pozvali sve strane da na mestu udesa malezijskog aviona na istoku Ukrajine uspostave prekid vatre.

Avion je oboren 17. jula i u njemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade, od kojih su 193 bili Holanđani.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.