Izvor: RuskaRec.ru, 17.Jan.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen: Krim nikada nije bio ukrajinski

Le Pen je rekla da ukoliko pobedi na izborima planira da Francuskoj obezbedi nezavisnost od SAD i Severnoatlantske alijanse, kao i da se zalaže za obnovu, kako je naglasila, normalnih odnosa između Francuske i Rusije koji uključuju ukidanje „nepravednih i neefikasnih sankcija“.
Le Pen obećala da će priznati Krim u sastavu Rusije ako pobedi na izborima
>> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru <<
Sankcije su besmislene ukoliko njihov cilj nije bio da unište francuske farmere. Osim toga sankcije su veoma glup metod u diplomatiji, izjavila je ona.
Marin le Pen: Evropa treba da prizna pripajanje Krima Rusiji
Dodala je da priznaje Krim kao sastavni deo Rusije na osnovu rezultata održanog referenduma koji je jasno pokazao volju naroda za prisajedinjenjem Rusiji.
Krim nikada nije bio ukrajinski, a to što je poluostrvo pripadalo Ukrajini nije ništa drugo nego administrativno pitanje iz sovjetskog doba, izjavila je Le Pen za ruski list Izvestiя i izrazila žaljenje što međunarodna zajednica i UN nisu priznali rezultate referenduma.
Le Pen: Nije pametno voditi „hladni rat“ sa Rusijom
Evropska unija ne doprinosi mirnom rešavanju ukrajinskog pitanja, već naprotiv, na njega negativno utiče, zaoštravajući napetost, i podržavajući sukob. Le Pen je naglasila da sve strane u sukobu treba da traže rešenje situacije za pregovaračkim stolom.
Marin le Pen je protekle nedelje prvi put po popularnosti pretekla predsedničkog kandidata Fransoa Fijona, piše Vzglяd. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.