Lavrov i Fabijus za političko rešenje

Izvor: Akter, 30.Avg.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Fabijus za političko rešenje

Ministri spoljnih poslova Rusije i Francuske, Sergej Lavrov i Loran Fabijus, pozvali su danas na što hitniji prekid vatre i političko rešenje krize u Ukrajini

Lavrov i Fabijus su, tokom telefonskog razgovora, istakli značaj sastanka Kontakt grupe o Ukrajini u Minsku u ponedeljak, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, prenela je agencija Itar-Tas s.

Sednica trilateralne Kontakt-grupe za rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << krize na istoku Ukrajine (Ukrajina-OEBS-Rusija) biće održana u ponedeljak, 1. septembra, javila je beloruska agencija Belta.

Belorusko Ministarstvo inostranih poslova za sada nije saopštilo ko će predstavljati strane na razgovorima.

Agencija podseća da su u Minsku 31. jula bile održane konsultacije Kontakt-grupe sa predstavnicima rukovodstva samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

U grupi su bili bivši ukrajinski predsednik Leonid Kučma, ambasador Rusije u Ukrajini Mihail Zurabov i predstavnica predsedavajućeg OEBS-a za Ukrajinu Hajdi Taljavini.

Beloruska agencija javlja i da su ranije u toku dana u telefonskom razgovoru predsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin, razgovarali o humanitarnoj situaciji u Ukrajini.

Putin je, kako je preneo Itar-Tas s, "naglasio važnost organizovanja konsultacija Kontakt-grupe u glavnom gradu Belorusije, uz učešće predstavnika kijevskih vlasti, regiona jugoistoka, OEBS-a i Rusije".

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.