Lagardova Ukrajini: Iskušavate nam stpljenje

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagardova Ukrajini: Iskušavate nam stpljenje

Program podrške MMF posrnuloj ekonomiji Ukrajine se ne može nastaviti bez implementacije reformi od strane vlasti u Kijevu, upozorila je Kristin Lagard.

"Bez značajnog novog napora na planu unapređenja reformi vladavine i borbe protiv korupcije, teško je predvideti nastavak i uspešnost programa podrške MMF-a", navodi se u saopštenju Lagard, a prenosi agencija Frans pres.

Zvanični Kijev, prema njenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima, rizikuje povratak na obrazac propalih ekonomskih mera, zbog čega je od ključnog značaja za rukovodstvo zemlje da sada deluje kako bi vratilo zemlju na obećani put reformi.

MMF je glavni izvor finansija za Ukrajinu, koja je, kako navodi Frans pres, suočena sa krizom na nekoliko polja, od pada cena sirovina do novog trgovinskog embarga koji joj je uvela Rusija.

Fond je opredelio za Ukrajinu spasilački program pomoći u vrednosti od 17,5 milijardi dolara, pod uslovom da zvanični Kijev sprovede ekonomske reforme i izbori se sa korupcijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.