LNR: Nema napretka u razgovorima

Izvor: B92, 22.Maj.2015, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LNR: Nema napretka u razgovorima

Nova runda razgovora o krizi u Ukrajini nije rezultirala napretkom, izjavio je lider samoproglašene Narodne republike Luganska (LNR) Vladislav Deinego.

Osim toga, kako je istakao razgovori će biti nastavljeni narednih sedmica

"Razgovarali smo o izborima, ali smo naišli na mnoge prepreke. Nadam se da ćemo pronaći konsenzus", rekao je Deinego novinarima, a preneo AFP.

Današnji razgovori u Minsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili su na relativno nižem nivou, posvećeni pitanjima političkog rešenja krize.

Dva slična sastanka održana u Minsku početkom ovog meseca bili su posvećeni bezbednosnim, ekonomskim i humanitarnim pitanjima.

Deniego je rekao da se naredne tri runde razgovora radnih grupa očekuju u junu, preneo je TASS.

Lider Narodne republike Donjecka (DNR) Denis Pušilin izjavio je da je naredni sastanak u Minsku u punom formatu, uz učešće bivšeg ukrajinskog lidera Leonida Kučme, kao ličnog izaslanika Petra Porošenka, okvirno zakazan za 2. jun.

Pročitajte još: Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc izjavio je da sporazum iz Minska nema altrenativ, kao ni da vojno rešenje ne može biti alternativa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.