Kontakt-grupa sutra u Minsku o rešavanju konflikta

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontakt-grupa sutra u Minsku o rešavanju konflikta

Sednica trilateralne Kontakt-grupe za rešavanje situacije u Donjeckom basenu biće održana sutra u glavnom gradu Belorusije, Minsku, javio je Ukrinform. Predsednik Ukrajine Petro Porošenko

Ukrajinska državna agencija navodi, pozivajući se na administraciju ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, da će na sednici, između ostalog, učestvovati bivši predsednik Ukrajine Leonid Kučma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ambasador Rusije u Ukrajini Mihail Zurabov i predstavnik OEBS-a.

Prema rečima Porošenka, predloženo je da na sednici budu razmotrena dva pitanja - oslobađanje svih otetih i omogućavanje pristupa međunarodnim ekspertima mestu pada putničkog aviona "Boing 777" malezijske aviokompanije.

Ukrinform navodi da se Porošenko obratio beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku sa molbom da pomogne održavanju sednice Kontakt-grupe.

Beloruska agencija Belta javila je da se Lukašenko saglasio sa inicijativom da u Belorusiji budu održani razgovori uz učešće svih zainteresovanih strana za rešenje ukrajinske krize.

Kako prenosi ruska agencija RIA Novosti, predstavnici Donjecke narodne republike nameravaju da učestvuju na zasedanju trilateralne grupe o Ukrajini, koje je planirano da se održi sutra u Minsku.

"U nekom vidu ćemo biti prisutni, ne brinite. Ako zasedanja uopšte bude", rekao je toj agenciji premijer samoproglašene republike Aleksandar Borodaj.

On nije želeo da kaže ko će predstavljati DNR na pregovorima, pozivajući se na neophodnost tajnosti, a takođe je rekao da je "preuranjeno" govoriti o tome koja će pitanja biti razmatrana.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kontakt-grupa u Minsku o rešavanju konflikta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2014, 04:20

Sednica trilateralne Kontakt-grupe za rešavanje situacije u Donjeckom basenu biće održana danas u glavnom gradu Belorusije, Minsku, javio Ukrinform...Ukrajinska državna agencija navodi, pozivajući se na administraciju ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, da će na sednici, između ostalog,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.