Kontakt grupa sutra o Ukrajini

Izvor: B92, 18.Dec.2014, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontakt grupa sutra o Ukrajini

Video konferencija Kontakt grupe o Ukrajini najverovatnije će biti održana sutra, saopštio je zamenik predsednika parlamenta samoproglašene DNR Denis Pušilin.

"Skajp konferencija sa svim članovima Kontakt grupe biće najverovatnije održana sutra", rekao je Pušilin, koji je i zvanični predstavnik DNR u pregovorima Kontakt grupe.

On je rekao da je preliminarni dogovor postignut sa svim učesnicima i dodao da bi datum sledeće runde razgovora Kontakt grupe mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bude dogovoren na ovoj konferenciji, preneo je TAS S.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je u sredu u Varšavi da bi naredni sastanak Kontakt grupe o okončanju krize na istoku Ukrajine mogao bi da bude održan u prestonici Belorusije, Minsku, 21. decembra.

Porošenko je, na zajedničkoj pres konferenciji sa poljskim predsednikom Bronislavom Komorovskim, takođe, rekao da je video konferencija Kontakt grupe planirana za četvrtak ili petak.

Predstavnici samoproglašenih narodnih republika Donjecka i Luganska potvrdili su spremnost da učestvuju u konferenciji.

Sastanak Kontakt grupe, koju čine predstavnici Ukrajine, Rusije i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), izvorno je trebalo da bude održan u Minsku između 9. i 12. decembra, ali je odložen na inicijativu ukrajinskih vlasti.

Sporazum o prekidu vatre na istoku Ukrajine dogovoren je u septembru u Minsku, između vladinih i proruskih snaga, kako bi se okončao konflikt u kome je, prema podacima Ujedinjenih nacija, od aprila, život izgubilo 4.700 ljudi.

Primirje je, međutim, u više navrata kršeno, a Kijev je poručio da neće sprovesti naredne korake iz sporazuma, uključujući uklanjanje teške artiljerije, dok oružje ne utihne, naveo je Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Video konferencija Kontakt grupe najverovatnije sutra

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 01:25

Video konferencija Kontakt grupe o Ukrajini najverovatnije će biti održana sutra, saopštio je zamenik predsednika parlamenta samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR) Denis Pušilin..."Skajp konferencija sa svim članovima Kontakt grupe biće najverovatnije održana sutra", rekao je Pušilin,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.