Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Feb.2015, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klaper: Proruske snage čekaju proleće da napadnu Marijupolj

Proruske snage na istoku Ukrajine najverovatnije će sačekati do proleća da napadnu luku Marijupolj, ocenio je danas sef američke Nacionalne obaveštajne službe Džejms Klaper i dodao da se ne čini da će se to dogoditi sada.

Klaper je rekao da je cilj predsednika Rusije Vladimira Putina da uspostavi koridor do Krima, koji je Moskva pripojila pre godinu dana.

"Ne mislimo da Putin želi da zauzme celu Ukrajinu. On želi jednu celinu, sačunjenu od dve oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na istoku Ukrajine, u koju bi ulazio koridor do Krima i možda jedna luka, tačnije Marijupolj", smatra Klaper.

"Takođe ne verujemo da će do napada na Marijupolj doći uskoro. Mislim da će čekati do proleća pre nego što napadnu", dodao je Klaper, prenosi AFP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Klaper upozorio na opasnost od slabijih sajber napada

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Feb.2015

Konstantni sajber napadi slabijeg intenziteta, predstavljaju verovatniju opasnost za Sjedinjene Američke Države nego potencijalni digitalni "Armagedon", ocenio je danas šef američke Nacionalne obaveštajne službe, Džejms Klaper...Američki zvaničnici godinama upozoravaju na mogući "sajber Perl...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.