Kijevski režim vojnom doktrinom proglasio Rusiju za glavnog protivnika

Izvor: 011vodič.com, 04.Sep.2015, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijevski režim vojnom doktrinom proglasio Rusiju za glavnog protivnika

SAVET za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (SNBO) Ukrajine usvojio je nacrt nove vojne doktrine te zemlje.
Novina u toj doktrini se, po rečima predsednika Petra Porošenka, sastoji u napuštanju vanblokovske politike i vraćanju strateškog opredeljenja za evroatlantske integracije, kao i pomeranja akcenta sa vođenja vojnih sukoba na sveobuhvatno korišćenje vojnih i nevojnih instrumenata: ekonomskih, političkih, informativno-psiholoških.
„Nova ukrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << vojna doktrina definiše Rusku Federaciju kao vojnog protivnika Ukrajine i uslove oslobađanja privremeno okupiranih teritorija Ukrajine; polazeći od visoke verovatnoće široke primene protiv Ukrajine vojne sile” — navodi se u saopštenju SNBO.
SNBO je, takođe, proširio sankcije protiv Rusije.
Član odbora Državne Dume Rusije za odbranu Franc Klincevič osudio je osudio je odluku Ukrajine da usvoji nacrt nove vojne doktrine te zemlje, kao i reakciju Zapada na taj događaj.
„Izgleda da nije samo Ukrajina sišla s uma – kazao je poslanik novinarima. – S uma je sišla i takozvana ujedinjena Evropa, bez čiji saglasnosti bi se zvanični Kijev teško odlučio na takav korak”.
Portparol Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin prokomentarisao je odluku Ukrajine da proširi spisak antiruskih sankcija. „Savet starešina” koji se sastoji od najuticajnijih klošara uveo je pravila oblačenja prilikom posete deponiji” – napisao je on na Tviteru.
Juče je bivši poslanik Vrhovne Rade Ukrajine Vasilij Volga napisao u svom mikroblogu da je Porošenko počeo da dolazi na javne događaje u pijanom stanju, što svedoči o strahu koji je obuzeo ukrajinskog predsednika.
„Preplašen je do besvesti. Ranije ga nisam viđao pijanog tako često kao što svi vidimo danas. Mislim da je svako njegovo pojavljivanje u javnosti u pijanom stanju direktna posledica straha.  Nisam psiholog i ne nameravam ovde da pravim psihološki profil predsednika. Jednostavno, ponekad, posle svakog njegovog pojavljivanja na televiziji, čini mi se da sam video najnesrećnijeg i najslabijeg čoveka na planeti” – piše on.
„Danas on, kao glavnokomandujući, treba da donosi odluke koje mogu da unište celu zemlju. Koliko se samo plaši!  I laže sve više – zbog straha. Svakim danom on se sve više pretvara u malog čovečuljka. U sasvim malog Petrušu, koji želi da pobegne, sakrije, izvuče, ali nema gde da beži!
Ne znam kako se može sa svim tim živeti. Petre Aleksejeviču, požali malo sebe. Daj ostavku”- rezimirao je Volga.
#fakti
The post Kijevski režim vojnom doktrinom proglasio Rusiju za glavnog protivnika appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.