Kijev osvajam za 2 nedelje, da hoću

Izvor: B92, 01.Sep.2014, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev osvajam za 2 nedelje, da hoću

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je predsedniku Evropske komisije Žozeu Manuelu Barozu da bi Rusija mogla da osvoji Kijev za dve nedelje.

Italijanski list "Republika" prenosi da su Barozo, koji odlazi s čela EU, i Putin razgovarali telefonom. Negirajući prisustvo ruskih trupa u Ukrajini, Putin je Barozu rekao: "Ako želim, uzimam Kijev za dve nedelje."

Uprkos rastućoj napetosti na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine, ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao je u Minsku da je hitno primirje prioritet za Rusije.

Međutim, Ukrajina i EU optužuju Rusiju da podržava pobunjenike, te da ih snabdeva s naoružanjem i ljudstvom. Rusija je "de fakto okončala svoje partnerstvo" s Evropom, izjavio je u Gdanjsku nemački predsednik Joahim Gauk.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je Rusiju za "direktnu i otvorenu agresiju". Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej upozorio je da je s Rusijom na pomolu "veliki rat" u kome bi moglo stradati na desetine hiljada ljudi.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kijev osvajam za 2 nedelje, da hoću

Izvor: Akter, 02.Sep.2014, 00:29

Ruski predsednik Vladimir Putin je u razgovoru sa odlazećim šefom Evropske komisije rekao da bi, kada bi hteo, mogao da osvoji Kijev "u roku od dve nedelje"..Kako prenose britanski mediji, italijanski list Republika je objavio da je Putin Žoze Manuelu Barozu rekao: "Kad bih hteo, mogao bih da osvojim...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.