Kijev objavio listu ruskih jedinica na istoku UKR

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2015, 03:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev objavio listu ruskih jedinica na istoku UKR

Načelnik Generalštaba ukrajinske vojske Viktor Muženko juče je po prvi put saopštio listu nekih ruskih vojnih jedinica koje se navodno bore na strani proruskih snaga na istoku Ukrajine.

"Jedinice regularne ruske vojske i dalje su u Ukrajini. Mi imamo detalje o svim ruskim jedinicama, gde su raspoređene, koji su njihovi brojevi i njihovo oružje", rekao je Muženko u intervjuu koji je objavilo ukrajinsko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbrane.

Muženko je naveo imena 8. i 15. mehanizovane pešadijske brigade, 331. vazduhoplovnog puka i 98. vazduhoplovne divizije iz sastava ruske vojske, preneo je AFP.

Načelnik generalštaba ukrajinske vojske je kazao da ima dokaze da su ruski vojnici učestvovali u tri borbe na istoku Ukrajine u februaru, uključujući žestoku bitku za grad Debaljcevo, strateški važno železničko čvorište, koji je sada pod kontrolom proruskih snaga.

Iako se primirje dogovoreno 15. februara u Minsku između vladinih i proruskih snaga uglavnom poštuje, izolovani sukobi su nastavljeni na istoku Ukrajine.

Rusija je u više navrata demantovala optužbe Kijeva i Zapada da je slala vojnike i oružje na istok Ukrajine, podsetila je francuska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.