“Kijev bi da uništi dokaze o padu aviona“

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2014, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Kijev bi da uništi dokaze o padu aviona“

Kijev pokušava da izbegne otkrivanje istine o padu putničkog aviona nedaleko od Donjecka i pojačava borbena dejstva oko sporne lokacije, saopšteno je iz pres centra Donjecke Narodne Republike (DNR).

Pojačana borbena dejstva na istoku Ukrajine dokaz su da Kijev želi da sakrije dokaze o padu malezijskog aviona

 

Nešto ranije, ukrajinski mediji javili su da vojska planira da preuzme kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nad lokacijom na kojoj se srušio avion, zbog čega su granatirali grad Gorlovka i ostala naselja pod kontrolom profederalnih snaga.

 

"Pojačana borbena dejstva su nepobitan dokaz da Kijev pokušava da uništi sve dokaze zločina koje je počinila vojska. Hunta je u panici i jedino što im je važno je da izbegnu otkrivanje istine", ističe se u saopštenju.

 

U saopštenju se upozorava da su postupci Kijeva protivni odluci predsednika Petra Porošenka da se oko mesta pada aviona proglasi zona prekida vatre, široka oko 40 kilometara, prenosi ruska novinska agencija "Itar tas".

 

Nešto ranije je Porošenko nakon posete ambasadi Malezije u Ukrajini izjavio da je naredio prekid borbenih operacija u zoni širokoj 40 kilometara oko lokacije pada aviona.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.