Kijev:Znamo sve o ruskim jedinicama

Izvor: B92, 18.Apr.2015, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev:Znamo sve o ruskim jedinicama

Šef generalštaba ukrajinske vojske Viktor Mujenko je prvi put direktno naveo koje se jedinice ruske vojske bore na strani proruskih pobunjenika u Ukrajini.

"Jedinice ruske vojske još uvek se nalaze u Ukrajini, uprkos mirovnom sporazumu Minsk 2, koji je potpisan u februaru", rekao je Mujenko u intrevjuu koji je objavljen na sajtu ukrajinskog ministarstva odbrane.

On je dodao da raspolaže podacima o svim jedinicama ruske vojske prisutnim u Ukrajini, o mestima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde su raspoređene, kao i da zna koliko ih ima i kako su naoružani.

Grad Debaljcev, strateški značajno mesto, zauzeli su proruski pobunjenici, posle žestokih sukoba sa ukrajinskom vojskom, do kojih je došlo posle potpisivanja dogovora o primirju u Minsku, uz posredstvo nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Fransoa Olanda i u prisustvu ruskog šefa države Vladimira Putina.

Kijev i Zapad su u više navrata optužili Rusiju da pruža pomoć proruskim pobunjenicima, na istoku Ukrajine, gde je od početka sukoba stradalo više od 6.000 ljudi.

Rusija te optužbe odbacuje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kijev zna koje se jedinice ruske vojske bore u Ukrajini

Izvor: Blic, 18.Apr.2015

Šef generalštaba ukrajinske vojske Viktor Mujenko danas je prvi put direktno naveo koje se jedinice ruske vojske bore na strani proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine..."Jedinice ruske vojske još uvek se nalaze u Ukrajini, uprkos mirovnom sporazumu Minsk 2, koji je potpisan u februaru", rekao je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.