Izvor: Akter, 27.Jul.2014, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Vojnici prešli u Rusiju

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej potvrdio je danas da je grupa ukrajinskih vojnika dezertirala i prešla na teritoriju Rusije
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Akter...






Kijev: Vojnici prešli u Rusiju

Izvor: B92, 27.Jul.2014   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Vojnici prešli u Rusiju

Kijev -- Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej potvrdio je danas da je grupa ukrajinskih vojnika dezertirala i prešla na teritoriju Rusije.

"To se zaista desilo", rekao je Geletej za kanal Inter televizija, a prenosi Itar-Tas.

U subotu je predstavnik ruskih pograničnih snaga Vasilij Malaev izjavio za RIA novosti da je više od 40 ukrajinskih vojnika napustlo svoje jedinice i od proruskih aktivista zatražilo da predju na teritoriju Rusije "kako se ne bi borili protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sopstvenog naroda".

Ministar Geletej je priznao kako je 41 pripadnik ukrajinske 51. pešadijske brigade prešao rusku granicu. Prema njegovim rečima, predsednik Ukrajine je naložio otvaranje istrage o ovom incidentu.

"Imamo neke informacije, ali one nisu potvrdjene", ističe Geletej, dodajući kako će uskoro obavestiti ukrajinskog predsednika i javnost o tome kako i zašto je došlo do prelaska vojnika u Rusiju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina: Vojnici prešli u Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2014

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej potvrdio je danas da je grupa ukrajinskih vojnika dezertirala i prešla na terotoriju Rusije..."To se zaista desilo", rekao je Geletej za kanal Inter televizija, a prenosi Itar-Tas...U subotu je predstavnik ruskih pograničnih snaga Vasilij Malaev izjavio za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kijev: Vojnici prešli u Rusiju

Izvor: Akter, 27.Jul.2014

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej potvrdio je danas da je grupa ukrajinskih vojnika dezertirala i prešla na teritoriju Rusije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.