Kijev: Ubistvo Alekseja Mozgovoja interni obračun pobunjenika

Izvor: Blic, 24.Maj.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Ubistvo Alekseja Mozgovoja interni obračun pobunjenika

Ukrajinske vlasti ocenile su danas da je smrt jednog od lidera proruskih pobunjenika u subotu u Donjecku povezana sa internim obračunom pobunjenika na istoku Ukrajine, dok pobunjenici optužuju vlasti u Kijevu za to ubistvo.

Aleksej Mozgovoj, vođa policijskog bataljona samoproglašene Republike Luganjsk, ubijen je juče zajedno s još nekoliko drugih pobunjenika u napadu na njegov automobil.

"Na okupiranoj teritoriji Luganjsk se vode sukobi između samih pobunjenika", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavio je portparol ukrajinske vojske Oleksandar Motuzijanik i dodao da je 33-godišnji Mozgovoj bio u sukobu s pobunjeničkim vlastima.

Mozgovoj se nalazio u svom automobilu za vreme napada oko 40 kilometara od Luganjska. Nepoznati napadači pucali su iz mitraljeza u automobil i ubili sedam osoba, među kojima je bio i lokalni lider.

Pobunjeničke vlasti su navele da sumnjaju u "akt sabotaže ukrajinskih vlasti" i da su otvorile istragu o ubistvu.

Mozgovoj je predvodio bataljon poznat kao "Fantomi" koji je bio uključen u nekoliko žestokih sukoba na istoku Ukrajine gde je za više od godinu dana poginulo oko 6.200 ljudi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UKR: "Fantoma" ubili pobunjenici

Izvor: B92, 24.Maj.2015

Ukrajinske vlasti ocenile su da je smrt jednog od lidera proruskih pobunjenika u Donjecku povezana sa internim obračunom pobunjenika na istoku Ukrajine...Međutim, pobunjenici optužuju vlasti u Kijevu za to ubistvo...Aleksej Mozgovoj, vođa „Fantoma“, policijskog bataljona samoproglašene Republike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.