Kijev: Ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu

Izvor: Mondo, 28.Avg.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je danas izjavio da su ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu.

On je sazvao hitan sastanak ukrajinskog Saveta za bezbednost i odbranu, na kojem će se odlučiti o daljim koracima.

"Doneo sam odluku da otkažem radnu posetu Turskoj zbog značajnog pogoršanja situacije u regionu Donjecka, a posebno u gradovima Amvrosijivka i Starobeševe, imajući u vidu da je u toku invazija ruskih snaga", navodi se u saopštenju objavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na sajtu predsedništva Ukrajine, preneo je Rojters.

Savet za bezbednost i odbranu je saopštio da su grad Novoazovsk na obali Azovskog mora i još neke lokacije na jugoistoku zemlje pale u ruke proruskih snaga, koje su zajedno sa ruskim snagama krenule u kontraofanzivu.

"U toku je kontraofanziva ruskih trupa i jedinica proruskih snaga na jugoistoku Ukrajine", navodi se u saopštenju Saveta, objavljenom na Twitteru.

Povezane vestiGranatiran Donjeck, najmanje 11 žrtava

Rusija negira da se uključila u sukob u Ukrajini time što je naoružavala proruske snage ili slala svoje vojnike preko granice u Ukrajinu.

Rusko Ministarstvo odbrane odbilo je da komentariše medijske izveštaje o tome da su u Novoazovsku uočeni ruski tenkovi.

"Ruske vlasti su mnogo puta jasno rekle da tamo nema regularnih trupa ruske vojske. Rusija ne učestvuje u tom konfliktu", izjavio je izvor iz ruske diplomatije.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu

Izvor: Press, 28.Avg.2014

On je sazvao hitan sastanak ukrajinskog Saveta za bezbednost i odbranu, na kojem će se odlučiti o daljim koracima.. "Doneo sam odluku da otkažem radnu posetu Turskoj zbog značajnog pogoršanja situacije u regionu Donjecka, a posebno u gradovima Amvrosijivka i Starobeševe, imajući u vidu da je...

Nastavak na Press...

POROŠENKO: Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu

Izvor: Telegraf.rs, 28.Avg.2014

Rusija negira da se uključila u sukob time što je naoružavala proruske snage ili slala svoje vojnike preko granice u Ukrajinu..Ukrajinski predsednik, Petro Porošenko, danas je izjavio da su ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu i sazvao hitan sastanak ukrajinskog Saveta za bezbednost i odbranu,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Kijev tvrdi: Novoazovsk su zazuele ruske trupe

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2014

Ruske trupe preuzele su kontrolu u strateškom priobalnom gradu Novoazovsku, na 100 kilometara od proruskog uporišta Donjecka, saopštile su u četvrtak ukrajinske vlasti. ..Prorusi su u sredu ušli u Novoazvsk, koji je tri dana bio meta teške artiljerije.. ..Ukrajinski predsednik Petro Porošenko,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.