Kijev: Primirje je potrebno za proizvodnju oružja

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Primirje je potrebno za proizvodnju oružja

25.10.2014. -

Savetnik predsednika Ukrajine Jurij Lucenko je izjavio da je primirje na istoku zemlje potrebno vlastima za proizvodnju oružja i dobijanje finansijske podrške Zapada.

„Sve četiri fabrike oklopnog oružja rade u tri smene. Nekoliko stotina remontovanih oklopnih vozila je sada u zoni antiterorističke operacije. Zato je nama potrebno da prekid vatre traje što duže, da bismo dobili savremeno oružje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << vojnu i finansijsku pomoć Zapada“, naglasio je Lucenko.

Porošenkov savetnik je dodao da je Kijev za poslednje vreme dobio ne samo finansijsku podršku Zapada, već i tehniku i savetnike.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Pavel Palamarchuk    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.