Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jan.2015, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri sledeće nedelje u Ukrajini

Državni sekretar SAD Džon Keri otići će u četvrtak, 5. februara, u Kijev, kako bi pružio podršku Ukrajini na čijem istoku proruski separatisti ratuju protiv ukrajinske vojske.

Stejt department je naveo u petak da će se Keri sastati sa presednikom Petrom Porošenkom, premijerom Arsenijem Jacenjukom i ministrom spoljnih poslova Pavlom Klimkinom. Oni će razgovarati o mogućim koracima ka rešenje ukrajinske krize.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Predsednik SAD Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel u utorak su se složili da Rusija treba da preuzme odgovornost zbog toga što je proruskim separatistima pružala pomoć, a ministri EU u četvrtak odlučili da pooštre sankcije Moskvi.

Posle posete Kijevu, Keri će otići u Minhen, na godišnju Međunarodnu konferenciju o bezbednosti, gde će se sastati sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, rekla je portparolka Stejt departmenta Dženifer Psaki.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.