KO ĆE SVE GLASATI U UKRAJINI: Na parlamentarnim izborima neće glasati 27 okruga!

Izvor: Press, 25.Okt.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO ĆE SVE GLASATI U UKRAJINI: Na parlamentarnim izborima neće glasati 27 okruga!

Glasanje na sutrašnjim vanrednim parlamentarnim izborima neće biti održani u 15 izbornih okruga u Donjeckoj i Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine, saopšteno je danas na internet stranici Centralne izborne komisije, a prenose agencije.
Za glasanje je, kako prenosi UNIAN, formirano 213 okruga, od kojih 21 u Donjeckoj, a 11 u Luganskoj oblasti, dok se u devet od 21 i šest od 11 okruga te dve oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << neće glasati.

Izborni listići nisu poslati u okruge u Donjecku, Gorlovki, Šahtjorsku, Makejevki, u Lugansku, Krasnom Luču, Krasnodonu, Alčevsku i Starobeševu, navodi agencija.

UNIAN navodi da "u skladu sa zakonom o statusu privremeno okupiranih teritorija na Krimu i u Sevastopolju, na kojima ima 12 većinskih okruga, izbori neće biti održani".

PROČITAJTE JOŠ:
Premijer upozorio na moguće napade tokom izbora
PUTIN GLASNO I JASNO: Neću dozvoliti da SAD bude jedini gospodar sveta!
Porošenko: Izabraćemo, najzad, proukrajinski i proevropski, a ne promoskovski parlament!
   
Na taj način, od 225 okruga, izbori se neće održavati u 27 okruga, što znači da će u parlamentu biti izabrano najviše 423 od potrebnih 250 poslanika, navodi ukrajinska agencija.

Ruska novinska agencija TAS S podseća da je juče koordinatorka parlamentarnih izbornih programa "Opora" Olga Ajvazovska rekla da u Donjeckoj oblasti neće učestvovati na glasanju 1,6 miliona građana, odnosno 49 odsto birača, a u Luganskoj 1,2 miliona odnosno 69 odsto birača.

RIA Novosti prenela je izjavu predstavnika ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andreja Lisenka da su jedinice "snaga za sprovođenje antiterorističke operacije" uoči izbora pojačale režim obavljanja dužnosti, dodajući da su i predstavnici specijalnih službi na teritorijama Donjecke i Luganske oblasti pojačali svoju aktivnost.

Zbog raspada vladajuće koalicije, ukrajinski predsednik 25. avgusta raspustio je skupštinu i za 26. oktobar zakazao vanredne izbore.

Samoproglašene Donjecka i Luganska Narodna Republika planiraju da svoje izbore za predsednike i poslanike održe 2. novembra.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina: Ko neće glasati sutra

Izvor: B92, 26.Okt.2014, 00:16

Glasanje na sutrašnjim vanrednim parlamentarnim izborima neće biti održani u 15 izbornih okruga u Donjeckoj i Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine...To je danas saopšteno na internet stranici Centralne izborne komisije, a prenose agencije...Za glasanje je, kako prenosi UNIAN, formirano 213 okruga,...

Nastavak na B92...

Na izborima u Ukrajini vodi stranka predsednika Porošenka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2014

Stranka ukrajinskog predsednika Petra Porošenka će, prema anketama s birališta, osvojiti najviše glasova na današnjim parlamentarnim izborima, ali će joj mnogo faliti da osvoji većinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.