Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2016, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jacenjuk: Nedopustivo ukidanje sankcija Rusiji

Bivši premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk izjavio je, obraćajući se predsedniku SAD i liderima zemalja EU, da je ukidanje sankcije Rusiji nedopustivo.

„Gospodine predsedniče, lideri EU, nedopustivo je ukidanje sankcija Rusiji sve dok ne realizuje Minski sporazum i ne vrati Donjecku i Lugansku oblast i Krim“, prokomentarisao je Arsenij Jacenjuk repliku novinara da se deo evropskih političara zalaže za ublažavanje sankcija.

Bivši ukrajinski premijer, govoreći u Vašingtonu u Atlantskom savetu, bio je veoma odlučan. Jedna od njegovih izjava, na primer, jeste da vrlo brzo Ukrajini neće biti potreban gas, pogotovo ne ruski.

On se opet požalio na niske plate ukrajinskih činovnika i predložio Evropljanima da stvore fond koji bi u prelaznom periodu, do ulaska zemlje u EU, pomagao njene činovnike. Po zamisli Jacenjuka, to je jedan od načina borbe protiv korupcije.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.