Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael odbio da proda letjelice Kijevu

JERUSALIM - Izraelsko Ministarstvo odbrane odobrilo je dogovor o prodaji bespilotnih letjelica Ukrajini, ali je komisija Ministarstva spoljnih poslova stavila veto zbog bojazni da se Rusija neće s tim saglasiti, javili su danas izraelski mediji.

Izraelski "Kanal dva" navodi da je Rusija nedavno blokirala prodaju naoružanja Iranu i Siriji i da je Izrael bio zabrinut da bi prodaja bespilotnih letjelica mogla izazvati negodovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Moskve, koja bi potom prodala dodatne količine oružja Damasku i Teheranu.

Prema navodima izraelskih medija, ukrajinska delegacija nedavno je posjetila Izrael s namjerom da kupi vojne proizvode, uključujući bespilotne letjelice, koje bi koristili protiv profederalnih snaga.

Nije poznato kada je posjeta bila ili kada je donesena odluka o odbijanju zahtjeva Kijeva.

Portparol izraelskog Ministarstva odbrane odbio je da komentariše medijski izvještaj.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.