Han: Ništa od donatorske konferencije za Ukrajinu bez reformi

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Ništa od donatorske konferencije za Ukrajinu bez reformi

KIJEV - Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je da ukrajinska Vlada treba da provede reforme prije nego što može da očekuje održavanje donatorske konferencije.

Brisel je i ranije odgađao planove za održavanje donatorskog sastanka za pomoć ekonomiji Ukrajine, a Han je naglasio da datum neće biti utvrđen dok EU ne vidi "čvrste prijedloge o mapi puta za reforme i prve opipljive >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rezultate".

"Da li će to biti januar ili februar, brzinu će definisati Vlada", istakao je Han, koji završava dvodnevnu posjetu Kijevu.

On je naveo da su na listi ključnih reformi borba protiv korupcije, reforma pravosuđa i javnih službi, te reorganizacija energetskog sektora.

"Nova Vlada će morati brzo da se baci na posao radi konkretnog provođenja reformi. Glasači to očekuju, takođe i međunarodna zajednica, koja podržava Ukrajinu, a to će biti najači mogući signal da su uzaludni svi napori za destabilizaciju te zemlje", zaključuje Han.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.