Guverner Odese masovno otpušta lokalne zvaničnike

Izvor: RTS, 04.Jul.2015, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guverner Odese masovno otpušta lokalne zvaničnike

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, sada guverner ukrajinske oblasti Odesa, otpustio je 20 visokih zvaničnika tamošnje administracije, ocenivši da službe koji oni vode ne rade ništa.
Nakon što je pročitao izveštaje o radu službi za reviziju, odnose sa bezbednosnim agencijama i borbu protiv korupcije za 2014. godinu, Sakašvili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je zaključio da one ne rade i naredio otpuštanje kompletnog njihovog osoblja, prenosi Beta.

"Otpušteni ste jer ne radite apsolutno ništa. Ljudi se žale na potkupljivanja i iznude. A vi istovremeno tvrdite da je sve u redu, i niko nije kažnjen. Mi ćemo se oslanjati na javnost. Naći ćemo iskusne revizore, računovođe i druge eksperte koji će se pozabaviti ovim pitanjima umesto nehatnih birokrata", rekao je Sakašvili a prenose lokalni mediji.
Sakašvili je obećao da će naći način da plaća javne aktiviste za njihove napore i da će im garantovati odgovarajuća ovlašćenja.
Ovo nije prvo masovno otpuštanje u Odesi u poslednjih mesec dana.
Novopostavljeni šef regionalnih policijskih snaga Georgi Lortkipanidze najavio je prošle sedmice da će otpustiti kompletan rukovodeći kadar u roku od 10 dana.
Sakašvili je za guvernera Odese, ukrajinskog grada na obali Crnog mora, imenovan 30. maja 2015.
Bio je predsednik Gruzije od 2004. godine, a na toj funkciji je bio za vreme kratkog rusko-gruzijskog rata 2008. godine koji je vođen zbog nezavisnih oblasti Južna Osetija i Abhazija.
Pre godinu dana, Sakašvili se našao na udaru gruzijskog državnog tužioca, koji ga je optužio za razračunavanje sa mirnim demonstrantima, proneveru oko 5,1 miliona dolara i za kovanje ubistva.
Sud u Tbilisiju je izdao nalog za Sakašvilijevo hapšenje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA POZICIJA, STARA PRAKSA Mihail Sakašvili naredio masovno otpuštanje lokalnih zvaničnika

Izvor: Blic, 04.Jul.2015

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, sada guverner ukrajinske oblasti Odesa, otpustio je 20 visokih zvaničnika tamošnje administracije, ocenivši da službe koji oni vode - ne rade ništa, javlja agencija Taš. Sakašvili je u Odesi udario na službe za reviziju, odnose sa bezbednosnim agencijama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.