Fišer upozorava Rusiju zbog moguće invazije!

Izvor: Kurir, 30.Avg.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fišer upozorava Rusiju zbog moguće invazije!

Moguća ruska invazija u istočnoj Ukrajini je neprihvatljiva i u tom slučaju međunarodna zajednica morala bi razumno, odgovorno i čvrsto da reaguje, kaže predsednik Austrije Hajnc Fišer

BEČ - Predsednik Austrije Hajnc Fišer upozorava da bi moguća ruska invazija u istočnoj Ukrajini bila neprihvatljiva i da bi u tom slučaju međunarodna zajednica razumno, odgovorno i čvrsto morala da reaguje.

On je u izjavi austrijskom državnom radiju "Oe1“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kazao da Austrija veoma ozbiljno shvata razvoj situacije i da ne treba uletati u konfrontaciju, već razmisliti kako jedna neutralna zemlja, koja se zalaže za Povelju UN i nenasilje može reagovati bez panike.

Fišer je istakao da postoji puno naznaka da su geografske granice Ukrajine prekoračene od strane ruskih vojnika i smatra da postoji dovoljno mogućnosti da se to proveri.

"Svakom ko pređe granicu vojnim snagama mora još jasnije, nego kod aneksije Krima, biti rečeno da je to suprotno međunarodnom pravu. Moguće prelaženje granica je neprihvatljivo“, poručo je Fišer.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.