Finski predsednik: Holanđani tražili da ćutimo o testiranju ruskih raketa

Izvor: RTS, 30.Sep.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finski predsednik: Holanđani tražili da ćutimo o testiranju ruskih raketa

Sauli Ninisto, predsednik Finske, tvrdi da je Holandija tražila od njegove zemlje da drži u tajnosti rezultate testiranja izvršenih na ruskim raketama, sličnim onima koje su oborile malezijski avion iznad istoka Ukrajine.
Ninisto je rekao da je Finska odlučila da potvrdi da je sprovela testove krajem prošle godine, pošto je Holandija iznela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u javnost detalje o ulozi Helsinkija u međunarodnoj istrazi udesa malezijskog aviona u kojem je poginulo svih 298 putnika i članova posade.
Finski predsednik nije, međutim, detaljnije govorio o testiranju.
Finska je 1996. godine počela da koristi lansirni sistem "buk", na osnovu ranijeg bilateralnog trgovinskog ugovora s Rusijom.
Rezultati međunarodne istrage koju su vodili holandski istražitelji pokazali su da postoje čvrsti dokazi da je malezijski avion u julu 2014. godine oborila raketa ispaljena sa lansera sistema "buk", premeštenog iz Rusije u istočnu Ukrajinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finska: Holandija tražila da ćutimo o ruskim raketama

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2016

Predsednik Finske Sauli Ninisto izjavio je da je Holandija tražila od njegove zemlje da drži u tajnosti rezultate testiranja izvršenih na ruskim raketama, sličnim onima koje su oborile malezijski avion iznad istoka Ukrajine...Ninisto je rekao da je Finska odlučila da potvrdi da je sprovela testove...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.