Fašizam na Baltiku i u Ukrajini

Izvor: Vesti-online.com, 07.Maj.2015, 06:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fašizam na Baltiku i u Ukrajini

Rusija će korigovati strategiju nacionalne bezbednosti do 2020. godine i doktrinu informacione bezbednosti u pogledu novih vojnih pretnji u svetu, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti RF Nikolaj Patrušev.

Prema njegovim rečima, ovo je direktno povezano sa "arapskim prolećem", događajima u Siriji, Iraku i u Ukrajini. Osim toga, povećana je agresivnost SAD i NATO prema Rusiji, dodao je Patrušev. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

On je takođe istakao da ideja priključenja Ukrajine Severoatlanskoj alijansi sve više podseća na revanšizam snaga koje su podržavale nacističku Nemačku.

On je u članku pod naslovom "Velika pobeda u velikom ratu", koji je objavio list "Krasnaja zvezda", pozvao sve evropske zemlje da osude pokušaje rehabilitacije fašizma.

- Realnost pokazuje kratko pamćenje političkih elita u nekim zemljama, koje su bile deo Sovjetskog Saveza - navodi Patrušev i upozorava da se "otvoreno i cinično fašizam ponovo rađa u zemljama Baltika i Ukrajini".

Patrušev ističe da se sada herojima proglašavaju kriminalci, ljudi kojima su ruke crvene od krvi njihovih sunarodnika. On smatra da je slabljenje Rusije cilj pokušaja izvrtanja istorijske istine o Drugom svetskom ratu.

- Cilj je oslabiti moć i moralnu snagu moderne Rusije, oduzeti joj status pobednika, što će biti praćeno odgovarajućim međunarodnim posledicama, navodi Patrušev i poziva sve evropske zemlje da osude pokušaje rehabilitacije fašizma.

Pročitajte još:

* Zašto je NATO u panici od Rusije?

* Kijev napada na Dan pobede

* Bojkot je uvreda za 27 miliona ruskih žrtava

* Kako se Putin zamerio Amerikancima?

* "Neće Rusi na Baltik, Putin nije samoubica"

Patrušev je apelovao na sprečavanje revizije istorije i zabranu svih oblika nacionalne, rasne ili nekog drugog oblika diskriminacije.

"Mi ne možemo dozvoliti izgradnju novih barijera u Evropu i punktova na evropskom kontinentu, jer razjedinjavanje stvara nepoverenje, a nepoverenje vodi ka strahu i želji za ponovnim naoružavanjem, i povećava nivo ratne opasnosti, a ratovi ne počinju preko noći. Zlo se zahuktava ako se pred njim povlačite, ako ga ignorišete. Samo na osnovu dobrosusedstva se mogu rešavati problemi globalne bezbednosti", kazao je Patrušev.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rusija: Islamska država i Ukrajina — opasnost za svet

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2015

07.05.2015. -..Rusija će preispitati svoju nacionalnu bezbednosnu strategiju i doktrinu o bezbednosti informacija kako bi ispratila najnovije trendove u geopolitičkoj situaciji, izjavio je sekretar ruskog saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev...„U cilju donošenja osnovnih principa ruske nacionalne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.