Dva ukrajinska vojnika poginula uprkos novom primirju na istoku zemlje

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Apr.2016, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva ukrajinska vojnika poginula uprkos novom primirju na istoku zemlje

Dva ukrajinska vojnika poginula su danas u sukobima vojske s proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine, saopštila je vojska.

"Dva vojnika su poginula u poslednja 24 sata a četvorica su ranjena", izjavio je portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko.Ukrajinske vlasti i proruski pobunjenci dogovorili su se u petak da će poštovati prekid vatre na istoku zemlje za vreme uskršnjih praznika prema julijanskom kalendaru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Primirje je stupilo na snagu u petak u ponoć po lokalnom vremenu.

Proruski pobunjenici potvrdili su juče vest o poštovanju prekida vatre, koji je dogovoren da traje do 9. maja, kada se obeležava Dan pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Opšti prekid vatre dogovoren je u februaru 2015. godine u okviru mirovnog sporazuma postignutog u Minsku, ali su poslednih nedelja zabeležena kršenja.

U dvogodišnjim sukobima ukrajinske vojske i proruskih separatista poginulo je više od 9.200 ljudi, a više od 1,5 miliona je raseljeno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.