Donjeck: Proruske snage se povukle iz tri naselja i sa aerodroma

Izvor: Press, 23.Jul.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: Proruske snage se povukle iz tri naselja i sa aerodroma

Snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike saopštile su juče da su blokirale aerodrom u Donjecku i zaustavili ofanzivu ukrajinske vojske na Donjeck, podseća Ruska informativna agencija (RIA) Novosti.

Ta agencija prenosi izjavu komandanta proruskih snaga Igora Strelkova da su napštena naselja Karlovka, Netajlovo i Pervomajskoje, gde nisu imali mnogo pripadnika.

"Povukli smo se bez gubitaka u tehnici i sa beznačajnim gubicima u ljudstvu", rekao je on >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i dodao da su "protivnici deblokirali aerodrom i došli neposredno do severozapadne periferije Donjecka".


On je pretpostavio da ukrajinske snage neće širiti ofanzivu i da će se ograničiti na artiljerijsku paljbu.

"Protivnici neće ulaziti u dubinu grada. Donjeck nije mali Dzeržinsk sa garnizonom od 80 boraca (...) Pokušaće da nas blokiraju i prinude na povlačenje, po formuli za Slavjansk", rekao je Strelkov.

Rojters, pozivajući se na ukrajinske vojne zvaničnike, prenosi da se proruske snage povlače ka centru Donjecka.

"U Donjecku su pobunjenici napustili masovno njihove pozicije i otišli ka centralnom delu grada", saopštio je Štab za antiterorističku operaciju u Kijevu, dodajući da se "ne može isključiti da takvo kretanje može značiti da se širi panika i pokuša napustiti mesto oružanog sukoba".

Britanska novinska agencija prenosi tvrdnje stanovnika da se tokom noći čula artiljerijska paljba i da je jedna granata pogodila industrije hemijskih preparata i izazvala požar, koji je kasnije ugašen.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DONJECK: Proruske snage se povukle iz tri naselja i aerodroma!

Izvor: BKTV News, 23.Jul.2014

 Proruske snage saopštile su danas da su odstupile od tri naselja i aerodroma u Donjecku, koji su ranije opkolili, tvrdeći da su zauzeli nekoliko sela i da su opkolili grupu ukrajinskih snaga jugoistočno od tog grada na istoku Ukrajine..Snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike saopštile...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.