Dogovoren prekid vatre u Ukrajini

Izvor: RTV Pink, 05.Sep.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoren prekid vatre u Ukrajini

Na sastanku Kontakt grupe u Minsku proruski aktivisti i predstavnici Ukrajine potpisali protokol o prekidu vatre. Prethodno nastavljeni sukobi u Marijupolju. Granatiran Donjeck, stradalo pet civila.



Predstavnici Ukrajine i proruski aktivisti potpisali su protokol kojim se uspostavlja prekid vatre.Ranije danas obnovljeni su sukobi u Marijupolju, gradu na istoku Ukrajine. "Naša artiljerija je stigla i raspoređena je protiv (proruskih) aktivista", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << izjavio je gradonačelnik Marijupolja Jurij Kotlubej ukrajinskom TV kanalu 112. Komandant ukrajinske dobrovoljačke milicije sa sedištem u Marijupolju rekao je Rojtersu da su njegovi pripadnici bili pod artiljerijskom vatrom cele noći, ali da još drže proruske aktiviste u zalivu. I francuska novinska agencija AFP javlja da se u predgrađu Marijupolja čuje žestoka artiljerijska vatra. Agencija Interfaks javlja da su u Marijupolj ušle prve grupe proruskih boraca u pratnji oklopnih vozila i diverzanata. Još nema zvanične potvrde ove vesti od proruske komande, a Kijev demantuje gubitak položaja. U Granatiranju Donjecka prethodne noći poginulo je pet civila, a devet je ranjeno, javila je agencija RIA Novosti, izveštavajući i da su nastavljene borbe oko strateški važnog grada na obali Azovskog mora u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine. Rojters izveštava da se čuju pucnji i artiljerijska vatra iz pravca šire oblasti aerodroma Donjeck. Štab ustanika "Donjecke Narodne Republike" (DNR) tvrdi da su tokom sinoćnjih borbi više od 50 pripadnika ukrajinskih snaga ubijeni ili ranjeni. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko, pred današnji sastanak u Minsku rekao je da je "oprezni optimista".

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.