Dačić: Uskoro odluka o produženju mandata OSCE-a u Ukrajini

Izvor: Cafe.ba, 03.Mar.2015, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Uskoro odluka o produženju mandata OSCE-a u Ukrajini

- Srbija, kao predsedavajući OEBS-u, koordinira pregovore o produžetku mandata Specijalne posmatračke misije u Ukrajini, i to ne za šest, kao što je dosad bila praksa, već za 12 meseci, izjavio je danas Dačić u intervjuu za dokumentarni film Finske televizije povodom 40. godišnjice potpisivanja Helsinškog finalnog akta

Odluka o produženju mandata OSCE-ove misije u Ukrajini biće usvojena uskoro, najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << predsjedavajući te Organizaciji i šef srbijanske diplomatije Ivica Dačić, prenosi Anadolu Agency.

"Srbija, kao predsedavajući OEBS-u, koordinira pregovore o produžetku mandata Specijalne posmatračke misije u Ukrajini, i to ne za šest, kao što je dosad bila praksa, već za 12 meseci", izjavio je danas Dačić u intervjuu za dokumentarni film Finske televizije povodom 40. godišnjice potpisivanja Helsinškog finalnog akta.

On je naveo da bi pregovori trebali biti završeni uskoro, a podrška koju Normandijska četvorka i EU pružaju radu Misije ukazuje na dragocjenost njene uloge na terenu.

"Kriza u Ukrajini i oko nje pokazala je da je OEBS najbolja platforma za prevazilaženje rastućih podela i nalaženje zajedničkih prihvatljivih rešenja. Upravo je raspoređivanje dve misije u Ukrajini, Specijalne posmatračke misije i Posmatračke misije na graničnim prelazima u Ruskoj Federaciji Gukovo i Donjeck, najvidljiviji primer OEBS-ove sposobnosti da kolektivno deluje u pravcu deeskalacije krize, čak i u vremenu dubokih podela", zaključio je predsedavajući OSCE, prenijelo je Ministarstvo spoljnjih poslova Srbije.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.