Centar Donjecka gađan prvi put od potpisivanja primirja

Izvor: Blic, 02.Okt.2014, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar Donjecka gađan prvi put od potpisivanja primirja

Centar Donjecka, uključujući i stambene kvartove, našao se danas pod jakom artiljerijskom paljbom, prvi put od kada su Kijev i Moskva, 5. septembra, potpisali sporazum o prekidu vatre, preneli su mediji.

Gradske vlasti saopštile su da tek treba da utvrde da li u bombardovanju ima žrtava, dodajući da je u napadu pogođen centralni tržni centar, dok je jedan od projektila izazvao požar na drugoj lokaciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ranije danas, izveštač RIA Novosti javio je da je na aerodromu u Donjecku izbio požar i da se nad njim diže gust stub dima koji se vidi čcak iz centra grada. Iako se primirje u celini poštuje, ima periodične pucnjave, posebno u oblasti aerodroma koji je pod kontrolom kijevskih snaga.

Proruske snage kažu, navodi RIA Novosti, da se sa aerodroma periodično otvara vatra na grad i da oni moraju da odgovore, dodajući da su jutros ukrajinski vojnici ponovo gađali stambene četvrti grada, a pobunjenici morali da uzvrate.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo granate na Donjeck

Izvor: B92, 02.Okt.2014

Centar Donjecka, uključujući i stambene kvartove, našao se pod jakom artiljerijskom paljbom, prvi put od kada je potpisano primirje 5. septembra...Gradske vlasti saopštile su da tek treba da utvrde da li u bombardovanju ima žrtava, dodajući da je u napadu pogodjen centralni tržni centar, dok je...

Nastavak na B92...

U granatiranju Donjecka poginuo Švajcarac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2014

Švajcarac, zvaničnik Međunarodnog komiteta crvenog krsta (MKCK) iz Ženeve, poginuo je danas u granatiranju centra Donjecka na istoku Ukrajine, javili su agencije...Izveštač agencija Rojters video je beživotno telo srednjovečnog muškarca kako leži potrbuške na ulazu oštećene zgrade u kojoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.