CRNI BILANS: U ukrajinskim sukobima, do sada, poginulo 3.543 osobe!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Sep.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNI BILANS: U ukrajinskim sukobima, do sada, poginulo 3.543 osobe!

Pomoćnik generalnog sekretara UN zadužen za ljudska prava Ivan Simonovič rekao je da bi taj bilans "mogao da bude značajno veći"

Najmanje 3.543 osobe poginule su do sada u sukobima u istočnoj Ukrajini, ako se računa i 298 žrtava pada malezijskog aviona koji je oboren letos, saopštila je danas Kancelarija za ljudska prava UN.

Pomoćnik generalnog sekretara UN zadužen za ljudska prava Ivan Simonovič >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << rekao je da bi taj bilans “mogao da bude značajno veći”.

Kako je javio AP, broj poginulih u sukobima na istoku Ukrajine prethodno je bio procenjen na oko 3.000.

Foto: AP/Tanjug

Simonovič je Savetu za ljudska prava UN u Ženevi danas predočio da je svetska organizacija evidentirala povećan broj žrtava, pogotovo između sredine jula i sredine avgusta.

Do uvođenja prekida vatre 5. septembra u proseku su dnevno ubijane 42 osobe.

Od tog datuma prosečan broj svakodnevnih žrtava iznosio je oko 10.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.