Broj žrtava na istoku Ukrajine raste uprkos primirju

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj žrtava na istoku Ukrajine raste uprkos primirju

Gotovo 30 ukrajinskih civila i vojnika je poginulo otkad je stupilo na snagu nesigurno primirje pre 11 dana, objavila je juče agencija AFP pozivajući se na zvanične podatke.

Petoro civila je izgubilo život u bombardovanju u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine u poslednja 24 časa, saopštili su lokalni zvaničnici.

Bar tri ukrajinska vojnika su takođe poginula u ponedeljak u novom napredovanju proruskih snaga ka Donjeckom aerodromu koji je poslednjih meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedno od glavnih žarišta borbi.

Predstavnik MInistarstva spoljnih poslova UKrajine izjavio je ranije danas da je ukupno 16 vojnika poginulo otkad je stupio na snagu prekid vatre 5. septembra.

Izveštači Frans presa su javili da se juče čula artiljeriijska vatra oko Donjeckog aerodroma gde je ukrajinska vojska odbila nekoliko napada proruskih snaga.

Još šest civila je poginulo u bombardovanju područja nekoliko kilometara od aerodroma koje se dogodilo u nedelju, što je bio najkrvaviji dan od stupanja primirja na snagu.

Jedna žena je takođe poginula samo nekoliko sati posle primirja u bombardovanju istočne periferije grada Marijupolja na jugoistoku. Kako navodi AFP, nema informacija o broju poginulih u redovima proruskih snaga.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.