Borbe ukrajinskih i proruskih snaga blizu mesta pada MH17

Izvor: Blic, 28.Jul.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borbe ukrajinskih i proruskih snaga blizu mesta pada MH17

Ukrajinske snage danas se bore sa proruskim snagama oko nekoliko gradova na području gde se 17. jula srušio malezijski putnički avion sa 298 putnika i članova posade u istočnoj Ukrajini, saopštila je vojska.

Ukrajinske snage “su ušle” u gradove Šahtarsk i Torez i “u toku su borbe za potpuno oslobođenje” gradova Pervomajsk i Snižne, navela je pres služba vojne operacije protiv proruskih snaga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preneo je AFP.

Pročitajte još Istražitelji odustali od odlaska na mesto pada aviona

Međunarodni policijski tim, drugi dan zaredom, nije mogao da pristupi mestu na kome se srušio malezijski avion sukoba koji se vode u Šahtarsku kroz koji se mora proći da bi se stiglo na mesto nesreće.

Tim australijskih i holandskih policajaca i stručnjaka za sudsku medicinu zaustavio se danas u tom gradu koji je od mesta na kome se boing 777 srušio udaljen oko 30 kilometara.

Iz pravca Šahtarska mogli su se čuti neprekidni zvuci granata, a stanovnici su bežali automobilima odatle.

Reporteri agencije AP su videli kako su visoki stambeni blok pogodile najmanje dve artiljerijske granate.

Policijski tim ima zadatak da obezbedi oblast koja se nalazi pod kontrolom prorusih snaga da bi mogla početi istraga.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Intenzivne borbe oko mjesta obaranja MH17

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jul.2014

Borbe između ukrajinskih snaga bezbjednosti i proruskih separatista intenzivirane su oko mjesta gdje je oboren malezijski putnički avion MH17, 17.jula. Ukrajinska vlada saopštila je danas da su njihove snage povratili grad Debalcevo i brdo Saur Mojla u regionu Donjeck. Vladine su snage, kako se...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.