Borbe kod Donjecka, ubijeno dvoje ljudi

Izvor: Mondo, 14.Avg.2014, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borbe kod Donjecka, ubijeno dvoje ljudi

Ukrajinska vojska i proruski aktivisti razmenjivali su čitave noći artiljerijsku vatru u Donjecku. Najmanje dve osobe su poginule, a 11 je ranjeno.

Foto: AP Photo/Sergei Grits

Proruski aktivisti raspoređeni u selu Mospino nedaleko od Donjecka gađali su lokalni aerodrom, koji kontroliše ukrajinska vojska.

Ukrajinska artiljerija granatirala je Buđenovski i Lenjinski rejon na jugu Donjecka, kao i Kujbiševski i Kijevski severozapadno od grada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prenosi RIA "Novosti".

 Na meti napada našli su se i gradovi Zurge i Snežnoj istočno od Donjecka.

 Prema izjavama proruskih aktivista, u gradu Zurge na meti napada bile su škole i stadion, ali srećom nije bilo žrtava.

Prema podacima regionalne službe, u poslednja tri dana u regionu Donjeck poginulo je najmanje 74 civila, a 116 ih je ranjeno, prenio je AFP.

LUGANSK: ZA 24 SATA 22 UBIJENA

Najmanje 22 osobe su poginula tokom protekla 24 časa u granatiranju Luganska, dok je na putu ka ukrajinskoj granici ruski konvoj sa humanitarnom pomoći.

“Istočne oblasti grada su granatirane. Pogođeni su autobus, prodavnica i nekoliko stambenih zgrada", rekao je za AFP neimenovani zvaničnik.

U saopštenju gradskog saveta Luganska navodi se da je u intenzivnom granatiranju istočnih kvartova poginulo mnogo civila.

"Prema informaciji očevidaca, ranjeno je i poginulo mnogo civila. Tačan broj žrtava se utvrđuje", navodi se u saopštenju vlasti Luganska.

U saopšenju se navodi da 12. dan u gradu nema struje, ni vode, a ne rade ni telefonske veze i mnoge prodavnice i banke su zatvorene, prenosi RIA "Novosti".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Borbe kod Donjecka, ubijeno dvoje civila

Izvor: Mondo, 14.Avg.2014

Ukrajinska vojska i proruski aktivisti razmenjivali su čitave noći artiljerijsku vatru u Donjecku. Najmanje dve osobe su poginule, a 11 je ranjeno...Foto: AP Photo/Sergei Grits..Proruski aktivisti raspoređeni u selu Mospino nedaleko od Donjecka gađali su lokalni aerodrom, koji kontroliše ukrajinska...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.