Bez mira u Ukrajini, nove pretnje sankcijama

Izvor: VOA, 20.Feb.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez mira u Ukrajini, nove pretnje sankcijama

Ukrajinska vojska saopštila je da su proruski separatisti pucali na ukrajinske položaje tokom noći, dok Francuska i Nemačka traže punu primenu sporazuma iz Minska

Portparol vojske Anatolij Stelmak rekao je da su napadi pobunjenika koncentrisani u blizini Donjecka i da je granatirano selo Kurakove na zapadu. Tokom noći je, prema tvrdnjama vojske, gađano i selo Berdjansk, blizu lučkog grada Marijupolja.

Stelmak je takođe naveo da Rusija i dalje raspoređuje vojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << opremu u Ukrajini, uključujući i tenkove koji su krenuli u pravcu Novoazovska, grada pod kontrolom separatista koji se nalazi blizu Marijupolja. U tom lučkom gradu su se prošle godine vodile žestoke borbe pre nego što su kontrolu nad njim preuzele ukrajinske snage.

O situaciji u Ukrajini, u Parizu su danas razgovarali francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel. Oland je na zajedničkoj konferenciji za novinare poručio da su Francuska i Nemačka više nego ikada uverene da sporazumi iz Minska moraju da budu u potpunosti primenjeni, a primirje ispoštovano. “Zemlje koje ne budu poštovala sporazume suočiće se sa sankcijama”, naglasio je francuski lider.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.