Basurin: Kijev šalje vojnike i teško naoružanje na liniju razgraničenja

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basurin: Kijev šalje vojnike i teško naoružanje na liniju razgraničenja

Obaveštajne službe samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštile su da Kijev šalje vojnike i teško naoružanje na liniju razgraničenja, rekao je portparol lokalnog Ministarstva odbrane Eduard Basurin.

"Nagomilavanje teškog naoružanja zabranjeno je prema sporazumu iz Minska", rekao je Basurin, prenela je TAS pozivajući se na agenciju iz Donjecka.

Ukrajinska vojska rasporedila je raketne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sisteme "grad BM-21" i "uragan 9K57" u selima Velikaja Novoselka i Olginka. Višecevni raketni bacači "smerč 9K58" primećeni su u blizini sela Bogorodičnoje.

Basurin je rekao da je ukrajinska vojska zauzela jednu bolnicu u Džeržinsku.

"Medicinsko osoblje je prisilno evakuisano, a blokiran je rad bolnice", rekao je Basurin.

On je dodao da su strani plaćenici zauzeli imanje u selu Artem. Privatna vojna jedinica smestila je oko 60 ljudi u stambenoj zgradi u blizini dečije bolnice.

Basurin je rekao da ovo pokazuje da ukrajinsko rukovodstvo nastavlja da vrši vojne pripreme koristeći primirje.

"Kijev računa na strane plaćenike i na rad grupa za sabotažu protiv milicije Donjecka. Oni neselktivno granatiraju civile i uništavaju civilnu infrastrukturu republike", rekao je Basurin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.