Basurin: Kijev je duž linija razdvajanja postavio sedam mobilnih taktičkih grupa

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basurin: Kijev je duž linija razdvajanja postavio sedam mobilnih taktičkih grupa

26.04.2015. -

Drugi čovek armije Donjecke Republike - Eduard Basurin - ponovio je danas da se situacija duž „linija razdvajanja“ sa Ukrajincima iz dana u dan pogoršava i da „svi obaveštajni podaci upućuju na zaključak da se Kijev sprema za rat“.

Dodao je da Ukrajinci poslednjih dana otvaraju vatru na po pedesetak tačaka i naglasio da je to povezano i sa samitom EU-Ukrajina zakazanim za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << 27 april na kojem Kijev ima nameru da moljaka novu pomoć i kredite.

Basurin je posebno naglasio: „Uz liniju razdvajanja, kijevski režim je rasporedio do sedam mobilnih taktičkih grupa pojačanih višecevnim raketnim bacacima Grad“.

Prema njegovim rečima, trenutno je najteža situacija oko donjeckog aerodroma, Gorlovke, Nove Marjevke, širokina, Žabičeva, Grigorovke, Lozovog, Spartaka, Teljmanova, Sosnovke, Sahanke i Oktjabrskog.

Basurin je pozvao Kijev da prestane sa oružanim provokacijama i da se okrene realizaciji sporazuma Minsk-2.

Predsednik Donjecke Republike, Aleksandar Zaharčenko koji je dao intervju najvećem nemačkom nedeljniku Der Spiegel-u, naglasio je da će njegove snage morati da počnu da odgovaraju na ukrajinske provokacije i napade. Pri tom je upozorio: da će armija DNR biti prinuđena da vrlo brzo vrati svoje teško naoružanje na linije razdvajanja.

Čak je ukazao da se to već događa, istakavši: „Mi smo povukli svoje teško naoružanje, ali pošto druga strana puca na nas - i moramo da odgovaramo. Zar to nije logično? Zato se teško naoružanje vraća na stare pozicije“.

Zaharčenko je ocenio da Ukrajina nije ispoštovala i realizovala ni jednu jedinu tačku sporazuma Minsk-2.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minu
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sukob nedaleko od Gorlovke, naselja kod Donjecka gađana zapaljivim bombama

Izvor: 011vodič.com, 26.Apr.2015

NEDALEKO od Gorlovke noćas je došlo do direktnog oružanog sukoba između ukrajinske armije i boraca Donjecke Republike.. Drugi čovek armije DNR, Eduard Basurin, ocenio je da se radi o „još jednoj provokaciji ukrajinskih snaga”.. Vojni vrh DNR nešto ranije je saopštio da su Ukrajinci dva naselja...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.