Ban pozvao Kijev da nađe mirno rešenje za sukobe

Izvor: Akter, 14.Avg.2014, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban pozvao Kijev da nađe mirno rešenje za sukobe

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun razgovarao je danas sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i pozvao Kijev da iznađe mirno rešenje za sukobe u zemlji

Kako je saopštio portparol generalnog sekretara UN, Ban je takvu poruku uputio i drugima - da se započne dijalog i nađe mirno rešenje.

Banov podsekretar zadužen za opšta i politička pitanja Džefri Feltman otkazao je prethodno najavljenu posetu Ukrajini i Moskvi, navela je agencija RIA Novosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

Portparol generalnog sekretara je rekao da će u najskorije vreme biti saopšteno kada će do te posete doći.

Tokom poslednje dve sedmice broj žrtava na istoku Ukrajine je udvostručen, a UN navode da je do sada poginulo 2.086 ljudi, među kojima je najmanje 20 dece.

Prema podacima Agencije za zaštitu ljudskih prava UN, do 26. jula broj žrtava sukoba na istoku Ukrajine iznosio je 1.129, dok je 10. avgusta konstatovano da je broj poginulih udvostručen.

Od sredine aprila, kada su počeli sukobi na istoku Ukrajine, prosečno dnevno strada 60 ljudi, a sada je taj tragičan bilans povećan na 70 žrtava dnevno. Broj povređenih je 5.000.

UN napominju da se navedene brojke odnose na sve žrtve, dakle na ukrajinske vojnike, proruske snage i civile.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.