Bačena bomba ispred Porošenkove prodavnice

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačena bomba ispred Porošenkove prodavnice

U četvrtak uveče eksplodirala je bomba ispred prodavnice konditorskih proizvoda, koja pripada lancu "Rošen", čiji je vlasnik ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

Eksplozija je napravila rupu širine 0,6 metara u zidu prodavnice, a oštećene su police i deo robe, saopštila je policija.

Kompanija "Rošen", koja ima fabrike konditorskih proizvoda u Ukrajini, Rusiji, Mađarskoj i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Litvaniji, nije objavila nikakav komentar. Lanac prodavnica "Rošen" proširio se nakon što je Porošenko, koga su zbog toga prozvali "kraljem čokolade", izabran za predsednika 2014. godine.

Neidentifikovani napadači su početkom ove godine razbili izloge nekih "Rošenovih" prodavnica. Porošenko je obećao da će posle izbora prodati deo kompanije, ali je ove godine rekao da je to teško izvodljivo zbog nepovoljnih tržišnih uslova.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.