Američki padobranci obučavaće ukrajinsku Nacionalnu gardu

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki padobranci obučavaće ukrajinsku Nacionalnu gardu

Nekoliko stotina američkih padobranaca obučavaće od 20. aprila ukrajinske snage koje se bore protiv proruskih separatističkih jedinica u istočnoj Ukrajini, izjavio je danas ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

U vojnu zonu Javoriv, koja se nalazi u zapadnom regionu Lvov, blizu poljske granice, koji kontroliše vlada u Kijevu, 20. aprila stići će 290 američkih padobranaca, objavio je Avakov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Fejsbuku.

Vojnici iz 173. američke vazduhoplovne brigade, čija je baza u Italiji, obučavaće oko 900 vojnika iz Ukrajinske nacionalne garde u tri serije obuka, od kojih će svaka trajati osam sedmica, a posle toga će uslediti združene "ratne igre".

U sastavu Ukrajinske nacionalne garde nalaze se rezervisti i ona je formirana 2014. godine kako bi dobrovoljci i paravojne formacije bili stavljeni pod kontrolu vlade posle protesta na Majdanu u kojima je srušena s vlasti proruska vlada Viktora Janukoviča.

Rušenje Janukoviča izazvalo je sukob snaga lojalnih Kijevu i snaga lojalnih Moskvi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PRED GRANICAMA RUSIJE: Američki komandosi obučavaju ukrajinske jedinice

Izvor: Kurir, 30.Mar.2015

Obuka će početi 20. aprila, kad će 290 američkih komandosa stići u Lavovsu oblast, kaže ukrajinski ministar policije Arsen Avakov..KIJEV - Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov saopštio je danas da će 20. aprila u Lavovskoj oblasti na zapadu zemlje početi zajedničke vežbe američkih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.