Američka amasada žali zbog greške

Izvor: Kurir, 23.Jul.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka amasada žali zbog greške

U saopštenju se navodi da je ambasador Majkl Kirbi rekao da je "Srbija jasno rekla mi podržavamo teritorijalni integritet svih zemalja članica UN, ali nije dodala rečenicu uključujući Ukrajinu, uključujući čitavu teritoriju Ukrajine"

BEOGRAD - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu saopštila je danas da žali što je došlo do greške u izjavi ambasadora Majkla Kirbija povodom stava Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbije o priznavanju teritorijalnog integriteta Ukrajine.

U saopštenju se navodi da je Kirbi danas u izjavi za Radio 100 plus rekao "Srbija je jasno rekla mi podržavamo teritorijalni integritet svih zemalja članica UN, ali nije dodala rečenicu uključujući Ukrajinu, uključujući čitavu teritoriju Ukrajine".

"To je pre podtekst, nego nešto što je eksplicitno rečeno", navodi se u saopštenju Amabsade SAD.

Činjenica je, dodaje se u saopštenju, da su i premijer Aleksandar Vučić i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u svojim izjavama podržali teritorijalni integritet svih zemalja članica UN, potvrđujući posebno podršku Srbije teritorijalnom integritetu Ukrajine, uključujući Krim.

Pozdravljamo ovakve izjave i žao nam je zbog greške, stoji u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.