Ambasador: Ukrajina nezavisna od 2014, a ne od 1991. godine

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador: Ukrajina nezavisna od 2014, a ne od 1991. godine

Ambasador Ukrajine u Beogradu Aleksandar Oleksandrovič priredio je večeras prijem povodom nacionalnog praznika Dana nezavisnosti Ukrajine.

Oleksandrovič je, obraćajući se zvanicama, podsetio na dugu istoriju ukrajinskog naroda, kao i na događaje iz novije prošlosti poput Narandžaste revolucije i Evromajdana.

„- Realnu nezavisnost nismo dobili 1991. godine, nego 2014. kada je čitav narod odjednom shvatio da je ovo naša zemlja i da ona vredi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se borima za nju - rekao je ambasador.

Ukrajinci i Srbi se, kako je naveo, zalažu za fundamentalne evropske vrednosti, kao zemlje članice Saveta Evrope i OEBS.

On je, međutim, dodao da kada je reč o „pravima i slobodi - tu nema mesta neutralnosti“.

„- Dozvolite da podignem zdravicu u ime naših zajedničkih demokratskih vrednosti koji su osnov naše nezavisnosti. Živela Srbija, slava Ukrajini“ - poručio je ukrajinski ambasador.

Prijemu povodom 24. godišnjice sticanja nezavisnosti Ukrajine prisustvovali su predstavnici političkog, kulturnog i javnog života Srbije, kao i diplomatski kor.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.