Ambasador SAD u Ukrajini iznosi zastarele dokaze

Izvor: Blic, 25.Apr.2015, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD u Ukrajini iznosi zastarele "dokaze"

Američki ambasador u Ukrajini Džefri Pjat tvrdi da ruska vojska i dalje širi svoje prisustvo na istoku Ukrajine, a kao dokaz za to, postavio je na "Tviteru" dve godine staru fotografiju sistema za vazdušnu odbranu sa avio mitinga u blizini Moskve, objavila je "Rusija danas".

Džefri Pjat

"Ovo je najveća koncentracija ruskih odbrambenih sistema u istočnoj Ukrajini od avgusta", napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ambasador Pjat i dodao fotografiju raketnog sistema BUK-M2, snimljenu na međunarodnom avio mitingu u blizini Moskve 2013. godine, navodi "Rusija danas".

Korisnici "Tvitera" reagovali su na Pjatov post, koji je napisao na ukrajinskom, nagovestivši da je očigledno upotrebio pogrešnu fotografiju.

Ovo nije prvi put da je Pjat uhvaćen kako postavlja zastarele fotografije na "Tviter". Jedan takav slučaj dogodio se prošlog septembra, a u pitanju su bile fotografije navodnih vežbi američke vojske u Ukrajini, kao i satelitski snimci, koji je trebalo da dokažu postojanje ruskih artiljerijskih sistema u blizini Lomuvatke kod Debaljceva.

Kao odgovor, portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, rekao je da su tvrdnje američkog ambasadora "gledanje u kristalnu kuglu".

"Nikako ne razumemo kako ovakve mutne, tamne fotografije koje ambasador Pjat postavlja na svom Tviter nalogu mogu da dokažu bilo šta", rekao je Konašenkov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.