Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Ukrajine Dverima: Brzo zaboravljate

Ambasada Ukrajine protestvovala je danas zbog nedavnog sastanka u Beogradu Pokreta Dveri Boška Obradovića sa predstavnicima nepriznate Republike Krim, koju ukrajinska ambasada naziva "delegacijom okupacione vlade Krima".

"Ambasada Ukrajine po ko zna koji put obraća Vašu pažnju na to da je vlada okupiranog Krima (koja nije priznata od strane Republike Srbije) nezakonita, i samim tim su nedopustivi zvanični >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kontakti sa njom" navodi se u otvorenom pismu Ambasade Ukrajine Dverima.

Podseća se da je takav i zvanični stav države Srbije, te da je to čin nepoštovanja ukrajinskog naroda, koji, kako se navodi, "nikad u svojoj istoriji nije ništa loše uradio srpskom narodu, podržavao ga je čak i kad drugi to nisu uradili".

"Zaboravili ste da je Rusija uvela sankcije protiv Jugoslavije 1992. godine, a Ukrajina to nije uradila; da je Rusija priznala indirektno kosovska dokumenta i pustila na svoju teritoriju kosovske sportske delegacije, a Ukrajina nije", navodi se u pismu i dodaje da izgleda da se "dobro brzo zaboravlja, a zlo pamti samo delimično".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada Ukrajine Dverima:Brzo zaboravljate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2016

Ambasada Ukrajine protestvovala je danas zbog nedavnog sastanka u Beogradu Pokreta Dveri Boška Obradovića sa predstavnicima nepriznate Republike Krim, koju ukrajinska ambasada naziva "delegacijom okupacione vlade Krima"..."Ambasada Ukrajine po ko zna koji put obraća Vašu pažnju na to da je vlada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.