Valjevski odbor URS prešao u SPS

Izvor: Blic, 28.Jan.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevski odbor URS prešao u SPS

Vladajući socijalisti u Valjevu nastavljaju da se pojačavaju, pošto je posle prošlonedeljnog prelaska većeg dela GO SDPS u njihove redove, sada u SPS ušao i nekadašnji lokalni odbor URS.

Poslednje četiri godine odbornici nekadašnje partije Mlađana Dinkića su deo vladajuće koalicije okupljene oko SPS i imaju većnička i funkcionerska mesta.

- Pre četiri godine ušli smo u koaliciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa socijalistima samo na reč koju su nam dali i oni su tu reč održali. Iza nas su četiri godine stabilnosti i uspešnog rada. Odlučili smo se za prelazak jer verujemo u ljude čiju smo energiju i rad prepoznali. Ništa nije održivo bez institucija, ali nijedna institucija ne može da postoji bez ljudi. Verujemo u ove ljude – objašnjava Nikola Radojičić, nekadašnji predsednik GO URS i član Gradskog veća, razlog prelaska u SPS.

Sami socijalisti, nakon ovog transfera, najavljuju za predstojeće izbore široku valjevsku koaliciju pod sloganom “Naša priča“.

- To je naša, valjevska priča čija se platforma zasniva na širokoj podršci sprovođenju dobrih ideja za naš grad. Spočitava nam se valjevski mentalitet, ali mi verujemo da je taj mentalitet na našoj strani. Otvoreni smo za sve koji dolaze donoseći nove i sveže ideje – kaže potpredsednik GO SPS Đorđe Pavlović.

Pre kompletnog odbora URS, u SPS je prešla većina članova i partije Rasima Ljajića u Valjevu, s obzirom da su i oni bili deo aktuelne vladajuće koalicije u kojoj su još i valjevski odbori DSS, LDP, Pokreta za Valjevo i GG “Novosrbijanci”. U lokalnoj opoziciji su naprednjaci i demokrate, a gotovo je izvesno, saznaje “Blic”, da će SPS najvećoj stranci u Srbiji na lokalnim izborima izaći na “crtu” sa svojevrsnim novim DOS-om.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.