Oni su dozvolili pljačku Fonda za razvoj Srbije

Izvor: Kurir, 01.Avg.2014, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni su dozvolili pljačku Fonda za razvoj Srbije

Kadrovi G17 plus i URS Dinkić, Kalanovićeva i Ćirić sa čela UO, a Olivera Božić i Slađana Backović kao direktorke Fonda za razvoj odlučivali kome ide državni novac

BEOGRAD - Bivši ministri finansija Mlađan Dinkić, Verica Kalanović i Nebojša Ćirić su kao predsednici Upravnog odbora, a Olivera Božić i Slađana Backović kao direktorke Fonda za razvoj Srbije, inače >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << svi zajedno kadrovi iz redova G17 plus i URS, imali su poslednju reč u odlučivanju kome će biti dodeljen državni novac po najpovoljnijim uslovima od 2002. godine.

Zbog toga upravo njih sagovornici Kurira smatraju najodgovornijim što je Fond deceniju unazad maltene opljačkan, tako što je politička elita državnim novcem finansirala političke investicije svojih prijatelja, umesto razvojne projekte nerazvijenih područja, a što je utvrdio Savet za borbu protiv korupcije.

Oni upozoravaju da nijedna partija u čerupanju ove državne institucije nije nevina, ali da su poslednjih godina tome najviše doprineli kadrovi URS, koji su vedrili i oblačili u raspodeli državnih para.

Sve važne funkcije u njihovim rukama

Da je tako, potvrđuje i činjenica da su od 2002. pa sve do 2013. uspevali da raznim vratolomijama i koalicionim sporazumima izdejstvuju važne funkcije u ovoj instituciji. Tako su njihovi ministri uglavnom bili na čelu UO ove institucije, a partijski kadrovi direktori.

Nebojša Ćirić

RADILI SMO PO PRAVILIMA

Nebojša Ćirić negira za Kurir spregu politike i biznisa: "Za vreme mog mandata krediti nisu deljeni ni po kakvom partijskom ključu, već samo na osnovu validne dokumentacije. One firme koje su ispunjavale definisane kriterijume Fonda su i dobijale sredstva iz Fonda."

ČINJENICE

Fond pod čizmom ursovaca

- Mlađan Dinkić

- predsednik UO Fonda jul 2008 - mart 2011.

- Nebojša Ćirić - predsednik UO Fonda mart 2011 - jul 2012.

- Verica Kalanović - na čelu komisije UO Fonda 2009 - 2011.

- predsednica UO Fonda jul 2012 - avgust 2013.

- Olivera Božić - direktorka Fonda 2002 - 2010.

- Slađana Backović - direktorka Fonda 2010 -

„MK grupa“

ISPLATILI KREDIT

„MK grupa“ juče je prevremeno vratila preostali deo kredita Fondu za razvoj Srbije u iznosu od 1,2 miliona evra, čime je taj kredit isplaćen u celosti, saopštila je ta kompanija. Iz „MK grupe“ ističu da u istoriji njihovog poslovanja račun kompanije nikad nije bio u blokadi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.