Do kraja godine osnivačka skupština Narodne stranke Srbije

Izvor: Blic, 22.Avg.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine osnivačka skupština Narodne stranke Srbije

Beograd - - Osnivačka skupština Narodne stranke Srbije trebalo bi da bude održana do kraja godine, rečeno je danas na sastanku te stranke među čijim osnivačima su i predstavnici pokreta koji su činili URS.

Na sastanku u Beogradu formiran je privremeni Izvršni odbor sa 30 članova koji ima zadatak da pripremi osnivačku skupštinu koja će biti održana, kako je planirano, do kraja godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Jedan od osnivača stranke, predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić rekao je da će "privremeni Izvršni odbor ubrzati osnivanje inicijativnih odbora u nizu opština u kojima postoji podrška i interesovanje za program i ideje NSS-a".

Prema njegovim rečima, cllj je da se do kraja septembra osnuje više od 50 inicijativnih odbora "pre svega u gradovima i opštinama čiji su predstavnici potpisali Deklaraciju o osnivanju nove političke organizacije u junu ove godine".

Deklaraciju o osnivanju nove političke organizacije potpisalo je više od 100 predstavnika iz 64 grada i opštine, saopšteno je posle sastanka na kome je učestvovao i Vidoje Petrović, jedan od osnivača NS S i gradonačelnik Loznice.

- Broj potpisnika Deklaracije se u međuvremenu povećao, a cilj NS S je da u svakom gradu i opštini u Srbiji formalizuje podršku kroz osnivanje Inicijativnog, a kasnije i Opštinskog odbora - rekao je Petrović.

Aleksić je jednoglasno izabran za v.d predsednika Organizacionog odobra koji će imati zadatak da koordinira radom NSS do Osnivačke skupštine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.